momentum-biserica de la declin la crestere

Programul conferinței

Descarcă calendarul

Sesiunile principale

Ateliere

Amiel Drimbe

 

Anda Mogoș

Beniamin Cruceru

Cătălin Croitor

Ciprian Gag

Dan Tomuleț

Daniel Bărnuț

Doroteea Purel

Flore Drăgan

Gavrilă Cristian

Romică Iuga

Iosua Faur

Marcel Niculaș

Neluțu Iubaș

Ovidiu Drăgan

Radu Câmpean

Răzvan Rește

Samuel Tutac

Sabin Boruga

Sidonia Gag

Cecilia Coita

Teofil Cotrău

Vlad Crîznic

Radu Gheorghiță

Robert Muntean

Adonis Pușcaș

Paul Farcău

Daniel Bondaș

VINERI: 10:45 – 12:00; VINERI: 12:15 – 13:30

PARTENERIATELE INTER-BISERICEȘTI ÎN PERIOADA APOSTOLICĂ: DE LA PAVEL LA DIDAHIA (c. 50–90 d.Hr.)

Atelierul propune o analiză exegetică și tematică a rolului, beneficiilor și riscurilor rețelelor bisericești din perioada apostolică. Ce au de câștigat bisericile locale contemporane în urma unor parteneriate similare? Ce au de pierdut bisericile locale care nu fac parte dintr-o rețea?

VINERI: 10:45 – 12:00 – Etajul  3
VINERI: 12:15 – 13:30 – Etajul  3
Amiel Drimbe

Amiel Drimbe este lector universitar la Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București și la Institutul Teologic Baptist din București. Profesor adjunct la Midwestern Baptist Theological Seminary din Kansas City, Missouri, SUA, și este coordonator al departamentului de cercetare în Teologie Globală din cadrul Oxford Centre for Mission Studies din Oxford, Marea Britanie.

Radu Gheorghiță

Este specialist în Noul Testament, predă cursuri de Vechiul Testament și Septuaginta, fiind în prezent profesor de studii biblice. A obținut licența la Universitatea din Cluj, masterul la Trinity Evangelical Divinity School, Deerfield și titlul de doctor la Universitatea Cambridge.

Epidemia de burnout și impactul său asupra bisericii locale din România

Epuizarea și burnoutul constituie o reală provocare pentru biserica locală, atât în ceea ce-i privește pe slujitori, cât și pe membri. Acest workshop va explora cauzele epuizării, dar mai ales efectele sale asupra relațiilor și implicării în biserica locală, precum și modalități practice de gestionare a sa.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 2
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 2
Anda Mogoș

Psihoterapeut și fondator al clinicii SoulCare Psychotherapy, a studiat și a profesat atât în Statele Unite, cât și în România și este autoarea a două cărți: „Drum prin doliu” și „Educația sexuală în familie”. Pasionată de integrarea psihologiei cu teologia, Anda este căsătorită cu Beni, pastor al Bisericii Baptiste Agapia din București și au doi copii: David și Emma.

„MĂSOARĂ PULSUL” LUCRĂRII ȘI COMUNITĂȚII TALE

Când faci o vizită la doctor, examinarea presupune colectarea unor date elementare: pulsul, temperatura, tensiunea arterială, nivelul de oxigen, greutatea, nivelul zahărului în sânge, colesterolul și altele. Aceste măsurători simple te ajută să vezi ce se întâmplă în organism. În același fel, există câteva semne care ne vorbesc despre sănătatea unei lucrări și comunități spirituale. Pornind de la tema principală a Conferinței Momentum, „De la declin la creștere”, în acest seminar, te invit să descoperim împreună care sunt semnele vitale ce ne indică nivelul de sănătate al lucrării și al Bisericii în care suntem implicați.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 1
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 1
Ciprian Gag

Coordonator Pastorală și Membri BBSO

FRICA ȘI ANXIETATEA. CUM LE GESTIONĂM CREDINCIOȘI FIIND?

În ultimii ani observăm o preocupare tot mai mare pentru subiecte ce țin de bunăstarea emoțională. Auzim, în același timp, de creșterea incidenței tulburărilor emoționale în rândul credincioșilor, lucru care ne alarmează și ne poate face să ne simțim neputincioși. Doar că ceea ce numim, putem controla mai ușor. Așa că în acest workshop ne propunem să numim câteva elemente ce stau în spatele unor stări precum frica și anxietatea. Ce este anxietatea și cum se diferențiază aceasta de frică? Care sunt posibilele cauze pentru care apar? Ce soluții avem la îndemână atunci când noi ne confruntăm cu astfel de stări? Și cum îi sfătuim pe cei de lângă noi să le gestioneze?

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 1
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 1
Doroteea Purel

Absolventă a Facultății de Psihologie din Cluj, cu o activitate de peste 15 ani în diverse evenimente de educație și formare spirituală, de 8 ani coordonator de lucrări în biserica VIA, Doroteea este căsătorită cu Cristi Purel și împreună au un băiat, Natan.

Cum să revitalizezi o biserică până nu-i prea târziu?

În cadrul acestui atelier vom aprofunda idei precum: Putem fi siguri că Domnul nu dorește declinul, ci dorește creșterea bisericii? Vreau o biserică revitalizată – de unde să încep? Revitalizarea nu este ușoară. Cum navigăm prin apele învolburate fără să distrugem Corabia? Revitalizarea nu se face rapid. Cum să nu-mi pierd răbdarea? Dacă resursele sunt foarte limitate, pot visa la revitalizare?

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 3
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 1
ROMICĂ IUGA

Păstorește Biserica Speranța din Arad de mai bine de 30 de ani, este căsătorit cu Doroteea și au doi copii, David și Octavia. Pentru că, la un moment dat, biserica Speranța ajunsese la un punct de plafonare și chiar de declin, în ultimii ani, pastorul Romică Iuga, împreună cu echipa de conducere, au implicat biserica într-un proces intențional de revitalizare. Cu toate că procesul de revitalizare nu a fost și nu este unul ușor, mai ales pentru o biserică ce are în spate atâta istorie, prin harul lui Dumnezeu și numai prin harul Său, rezultatele au început să-și facă simțită prezența. Pastorul Iuga va împărtăși câteva din lucrurile care l-au ajutat în procesul de revitalizare a bisericii.

Grupurile mici și ADN-ul bisericii tale

Poate funcționa lucrarea Grupurilor Mici în orice biserica? Dacă da, cum o poți implementa în biserica ta?

Explorăm puterea și impactul grupurilor mici în viața bisericii. În acest atelier, descoperim cum grupurile devin spații propice pentru creșterea spirituală, relaționarea profundă și împărtășirea experiențelor de viață, învățăm cum să le dezvoltăm și să le menținem construind legături autentice într-o lume plină de provocări.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 2
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 2
MARCEL NICULAȘ

Responsabil lucrare Grupuri Mici BBSO, implicat full-time din 2022. Activ în lucrarea de grupuri mici de peste 20 de ani. De profesie este economist, are experiență în business, finanțe, management atât ca angajat, cât și ca antreprenor.

Rolurile celor care coordonează lucrarea de închinare a bisericii

Te invit să redescoperim împreună care sunt rolurile biblice ale celor care sunt implicați într-un fel sau altul în coordonarea lucrării de închinare a bisericii. Nu suntem doar oamenii de pe scenă care au înainte o audiență, ci cei care pregătesc un context și un cadru de închinare în care Biserica lui Cristos se apropie de Acesta și Îi vorbește, Îi cântă, Îi aduce adorare. Vino și tu nu doar să învățăm, ci să ne îmbogățim gândirea despre închinarea autentică și relevantă din interacțiunea noastră împreună.

VINERI: 10:45 – 12:00 – parter Sala Mare
VINERI: 12:15 – 13:30 – parter Sala mare
Răzvan Rește

Coordonator Închinare BBSO

Abuzul spiritual, o provocare pentru biserica contemporană

Domnul Isus face chemarea „Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă”. Dar în puține biserici actuale se găsește odihnă. De ce? De ce există o presiune permanentă de a ne ridica la înălțimea unor standarde religioase? De ce bisericile devin un fel de lagăre de muncă spirituală forțată? Abuzul spiritual nu lasă vânătăi fizice și nici nu e așa ușor de detectat, pentru că oamenii nu au auzit prea multe despre boala aceasta.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 1
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 3
Samuel Tuțac

Este pastor al Bisericii Providența din Timișoara și coordonator național al organizației Every Home for Christ, având o experiență de peste 35 de ani în lucrarea cu tinerii, 32 de ani de lucrare pastorala, 10 ani de predare la ITBB. Este interesat de revitalizarea și reformarea bisericilor locale și în special a mișcării baptiste.

KIDZ CONNECT: CONECTAREA GENERAȚIEI, AICI ȘI ACUM

Pentru a ne putea conecta cu generația „AICI și ACUM” trebuie să înțelegem mai întâi modul în care aceștia gândesc, simt și se comportă, dar și care sunt caracteristicile de care ar trebui să ținem cont în interacțiunea cu ei. Copiii sunt inima lucrării și stă în responsabilitatea noastră să echipăm și să pregătim generația „aici și acum” pentru viitor. Vino la atelierul Kidz Connect!

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 1
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 1
Sidonia Gag

Coordonator BBSO Kids

Cecilia Coita

Psiholog educațional și profesor consilier școlar

Te iert, dar nu te uit!

Este iertarea o simplă alegere sau un proces care implică și emoțiile noastre? Fiind persoane cu terminații nervoase interpersonale, nici unul dintre noi nu este imun în fața rănilor. De multe ori descoperim că, deși am ales să iertăm, ne trezim cu emoții negative. Înseamnă că n-am iertat? Ce-i de făcut atunci? Atelierul își propune o abordare interogativă și integrativă din punct de vedere Biblic, pastoral și experiențial a iertării creștine.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 1
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 1
Teofil Cotrău

Licențiat în Teologie la Universitatea Emanuel din Oradea și masterat în Teologie Biblică, este unul dintre pastorii Bisericii VIA, preocupat de formare spirituală, cu experiență de peste 25 de ani în viața bisericii. Este căsătorit cu Nicoleta și împreună au doi copii. Este pasionat de lectură și în a asculta oamenii.

Între curiozitate, frământare, îndoială și necredință – întrebările tânărului din perspectivă apologetică

Generația Z este definită ca fiind prima generație care nu doar că s-a născut deja în online, dar de acolo știe să își găsească deseori fiecare răspuns. Tot acolo își găsește uneori și autoritatea morală sau etică, ceea ce schimbă regulile felului în care le putem oferi răspunsuri. Întrebările lor sunt specifice generației lor, iar răspunsurile nu sunt întotdeauna ușoare. În acest seminar ne propunem să prezentăm o parte dintre cele mai adresate întrebări ale acestei generații, iar, odată cu ele, să discutăm împreună răspunsurile cele mai adecvate în funcție de vârsta celor cărora li se adresează.

VINERI: 10:45 – 12:00 – etajul 3
VINERI: 12:15 – 13:30 – etajul 3
Vlad Crîznic

Licențiat în Teologie la Universitatea Emanuel din Oradea, cu masterat în Eclesiologie Contemporană la King’s College Londra și doctorand la aceeași universitate, Vlad Crîznic conduce echipa Think Ask Ponder (RZIM) într-un proiect apologetic și evanghelistic în România. Este editor al cărții „Apologetica în jurul mesei” și autor al cărții „Creștin(ism)ul (i)relevant”. Participă frecvent la dezbateri, interviuri și prelegeri despre apologetică. Căsătorit cu Dora, au patru copii și locuiesc în Cluj, fiind pastor la Biserica VIA.

Rolul departamentului media în creșterea bisericii

Descoperiți secretele creșterii bisericii prin intermediul atelierului nostru inovator! Aprofundați înțelegerea impactului mediatic în contextul spiritual, dezvăluind tehnici și strategii eficiente! Vom aborda întrebările și curiozitățile dumneavoastră în legătură cu media, oferind răspunsuri practice și inspiraționale. Fiți parte dintr-o discuție captivantă despre modul în care media poate deveni un catalizator esențial pentru extinderea mesajului creștin! Alăturați-vă nouă în această călătorie inovatoare către creșterea și relevanța bisericii, prin intermediul mediului digital și vizual!

VINERI: 10:45 – 12:00 – Parter
VINERI: 12:15 – 13:30 – Parter
Robert Muntean, Adonis Pușcaș, Bondaș Daniel

BBSO Media Coordinator (volunteer), Video Lead (volunteer), Design Lead (volunteer)

VINERI: 16:00 – 17:30; SÂMBăTă: 09:00 – 10:30

Evanghelizarea în zonele aride

Deși România s-a dezvoltat economic în ultimele două decenii, rămâne încă o populație semnificativă care se luptă cu sărăcia. Mulți copii încă au de suferit, unii nu au ce să mănânce. Cea mai mare nevoie este sărăcia spirituală, nu cea materială. Slujind în Oltenia, am văzut nevoia mare de a ne adresa ca biserică acestei categorii. Evanghelizarea este scopul principal, iar unul dintre moduri a fost să găsim, ca biserică, diferite oportunități de a intra în casele acestor oameni sau să-i implicăm pe copii în diferite programe de educare și hrănire. Ne dorim ca Evanghelia să schimbe viitorul acestor copii ca să nu repete păcatele părinților. Cum facem acest lucru în mod concret și cum putem păstra Evanghelia centrală în astfel de programe sunt întrebări la care vom răspunde împreună.

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 1
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – etajul 1
Beniamin Cruceru

Pastor din 2012 în Slatina (Oltenia), chiar în biserica în care a crescut, Beni Cruceru este căsătorit cu Alina din 2010 și are doi copii: Ellis și Emmet. „Păstorirea într-una dintre cele mai sărace zone spiritual și material m-a împins să văd importanța lucrării milei în procesul de evanghelizare și importanța educării copiilor.”

Predicatorul face parte din mesaj. Importanța caracterului celui ce predică

Cunoștința biblică și competența teologică sunt calități necesare predicatorului, dar, fără un caracter duhovnicesc, acestea nu sunt niciodată suficiente. Absenţa convingerilor sănătoase şi a competenţei pentru slujire vor dăuna lucrării de predicare, iar lipsa integrităţii o va distruge. Talentul şi cunoştinţele fără o viaţă personală trăită în sfinţenie nu atrag binecuvântarea lui Dumnezeu. De aceea a spus Robert Murray M’Cheyne că Dumnezeu nu binecuvântează atât marile talente, cât marea asemănare cu Isus. Și din același motiv ne atenționează apostolul Pavel: „Fii cu luare aminte asupra ta însuţi …!” (1 Timotei 4:16).

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 2
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – etajul 2
Cătălin Croitor

Absolvent al Colegiului Baptist Irlandez și al Universității Queen’s din Belfast, Cătălin Croitor păstorește biserica Betleem din Suceava și slujește ca președinte al Comunității Baptiste de Suceava.

Creştinism şi spiritualitate: Despre blocajele spirituale ale dezvoltării bisericii evanghelice

Declinul credinţei creştine nu mai este un secret pentru nimeni. Fenomenul afectează masiv şi bisericile evanghelice. Date fiind aceste condiţii, conferinţa Momentum îşi propune să abordeze problema respectivă din mai multe puncte de vedere, dintre care atelierului nostru, pe care l-am denumit Creştinism şi spiritualitate, îi revine sarcina de a analiza lucrurile din punctul de vedere al învăţăturii. Întrebarea căreia îi vom căuta răspuns, aşadar, este: În ce măsură există cauze teologice sau mentalităţi religioase nerodnice şi care ar putea fi acestea? Dintre temele pe care le considerăm vrednice de atenţia noastră, ne vom concentra atenţia asupra următoarelor patru subiecte: Cultură şi credinţă – sau despre consecinţele nivelului de cultură al credincioşilor evanghelici. Democraţia şi darurile Duhului Sfânt – sau despre structura duhovnicească a bisericii. Iertarea păcatelor şi eliberarea de păcat – sau despre transformarea omului.

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 2
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – etajul 2
Dan Tomuleț

A studiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Între 1995 și 2000 a fost asistent universitar la Universitatea Avram Iancu din Cluj-Napoca, predând Istorie a filosofiei antice și Istorie a filosofiei moderne. A obținut un doctorat în filosofie la University of Dallas, Texas, a predat apoi în SUA și, întors în țară după 14 ani, s-a concentrat pe traduceri și studii. Colaborează cu revista Convorbiri Literare din Iași și Convergențe.ro online. Prin Editura Eikon, București, a publicat unsprezece volume de eseuri și comentarii filosofice.

Care sunt factorii care au generat cea mai mare creștere a numărului de credincioși baptiști din România?

Pentru prima dată în istoria baptiștilor din România asistăm la o scădere a numărului credincioșilor, sub influența migrării internaționale și a ratei scăzute a natalității. Pierderea entuziasmului în a propovădui Evanghelia relevant, lipsa unei viziuni ancorate în realitatea spirituală și o criză identitară contribuie la această dinamică negativă. Contrar acestui trend, în perioada 1920-1925, numărul credincioșilor baptiști creștea exponențial. Cum s-a explicat această dinamică pozitivă într-un timp marcat de formarea teologică și exprimarea publică a credinței baptiste? Noi credem că mesajul Evangheliei rămâne relevant în orice generație, iar provocarea bisericii contemporane este să găsească modalități optime de contextualizare a mesajului despre Hristos.

VINERI: 16:00 – 17:30 – Etajul 1
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Etajul 1
Daniel Bărnuț

Pastor al Bisericii Creștine Baptiste Nr. 1 din Reșița, din 1993 până în prezent.

Modele istorice de succes ale bisericii creștine în cultura europeană

Cultura europeană contemporană se distinge prin secularizare și reducerea influenței creștine. În România spiritualitatea creștină evanghelică, deși prezentă în mod minoritar, a oferit o mărturie solidă în ciuda vremurilor dificile din secolul XX. În prezent, însă, această spiritualitate se confruntă cu criza din cauza globalizării și a lipsei de adaptare a bisericilor evanghelice la contextul postmodern. Atelierul propune o analiză a modelelor de succes din istoria creștinismului european, pentru revitalizarea spiritualității evanghelice românești în secolul XXI. Ignorarea lecțiilor istorice poate duce la marginalizarea mesajului creștin în cultura contemporană românească.

VINERI: 16:00 – 17:30 – Etajul 1
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Etajul 1
Flore Drăgan
Director al Liceului Teologic Baptist „Emanuel ” din Cluj-Napoca, Flore Drăgan este licențiat în istorie, studii aprofundate de istorie recentă și studii de masterat în domeniul socio-antropologiei istorice. A absolvit un program de studii doctorale în domeniul filozofie și a susținut o teză de doctorat cu o tematică legată de creștinism și imaginarul religios creștin în epoca postmodernă. Are o experiență didactică de peste 25 de ani și preocupări legate de istoria ideilor și credințelor religioase, teologie istorică, istoria culturii și istoria creștinismului.

Cum să transmit adevărurile bibliei prin storytelling

În Biblie povestirea nu este un lucru rezervat copiilor, ci, în mâna lui Isus, povestirea devine un instrument foarte puternic de a transmite adevărurile Împărăției. În cadrul acestui atelier vom începe prin a răspunde întrebării DE CE ar trebui să spunem povestiri biblice?; vom încerca să definim CE este o povestire și să încercăm să înțelegem elementele și structura ei; vom privi la câteva SECRETE pentru a înțelege felul în care putem face pasul de la cititor la povestitor.

VINERI: 16:00 – 17:30 – Parter C3
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Parter C3
Gavrilă Cristian

Coordonator al departamentului de copii din Biserica Baptistă Speranța Arad, Cristian Gavrila este interesat de metode noi de predare relevante pentru transmiterea mesajului Evangheliei și este, de asemenea, implicat în slujirea adolescenților în ultimii 20 de ani și lucrarea de ucenicizare prin grupuri.

INSTRUMENTELE PASTORULUI PENTRU REVITALIZAREA BISERICII LOCALE

Explorând modalități practice și biblice de readucere a vitalității spirituale în comunitatea bisericii, acest atelier inspiră pastorii să-și evalueze și să-și îmbunătățească abilitățile de conducere, să-și înțeleagă mai profund congregația și să aplice strategii eficiente de predare și discipolat Prin analizarea scripturilor și a studiilor de caz, participanții vor descoperi un set de instrumente esențiale pentru revitalizarea bisericii, incluzând abordări creative în predicare, gestionarea conflictelor, consolidarea relațiilor interpersonale și implementarea inițiativelor misionare locale. Acest atelier aduce în prim-plan concepte și tehnici adaptate contextului bisericii contemporane, susținând eforturile pastorilor de a conduce biserica spre o creștere spirituală autentică și o mărturie vie în comunitate.

VINERI: 16:00 – 17:30 – Etajul 3
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Etajul 1
Iosua Faur

De 10 ani pastor al Bisericii Creștine Baptiste „Sfânta Treime” din Brăila și președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Brăila, Iosua Faur a absolvit studiile Institului Teologic Baptist din București și a dobândit un doctorat în cadrul școlii Midwestern Baptist Theological Seminary din Kansas City, SUA, în domeniul eclesiologiei. Este căsătorit cu Cristiana și au 3 copii: Abel, Gloria și Amayah. Este pasionat de subiectul eclesiologiei, predicării și a istoriei bisericești.

PARTENERIATE INTER-BISERICEȘTI

În acest atelier explorăm cum putem consolida parteneriatele inter-bisericești pentru a avansa împreună în slujirea lui Dumnezeu. Descoperim principii biblice care ne îndeamnă să lucrăm împreună, să ne susținem reciproc și să creștem în unitate, oferind o mărturie puternică a iubirii lui Hristos în comunitatea noastră.

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 1
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – etajul 1
Neluțu Iubaș

Căsătorit și tată a trei copii, Neluțu Iubaș este pasionat de predicare, leadership, producție evenimente și plantare de biserici, toate acestea fiind contexte/unelte în formarea lui. Este antreprenor și, împreună cu soția lui, au condus o companie în industria automobilistică până în anul 2022, iar de atunci continuă în zona de afaceri doar ca consultant. Este licențiat în Teologie, pastor în Biserica ”Sfânta Treime” din 2011, fiind responsabil de diferite departamente: închinare, tineret, media-tehnic. din 2019 este pastorul senior al bisericii și lider vizionar în diferite organizații para-bisericești precum: M4 Romania, Exponential Romania, UBC’22, E.D.U, Vertical Projects, Loteia, iar din August 2023- este directorul regional M4EUROPE, pentru Europa de Est și Balcani.

CUM POȚI DEZVOLTA O LUCRARE CU TINERII ATUNCI CÂND NU MAI AI TINERI ÎN BISERICĂ

O discuție sănătoasă și antrenantă despre ceea ce poate fi o lucrare costisitoare, provocatoare și uneori neapreciată, dar foarte importantă: lucrarea cu tinerii. Mai întâi vom face o analiză: de ce pleacă tinerii din bisericile noastre și de ce nu reușim să atragem generațiile actuale spre noi? Mai apoi căutăm modele și metode de lucru biblice cu tinerii care funcționează în cultura de astăzi. În cele din urmă vom găsi pașii practici să implementăm sau să reluăm lucrarea cu tinerii din bisericile noastre.

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 3
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – etajul 3
Ovidiu Drăgan

Soț binecuvântat și tată a trei copii, Ovidiu Drăgan slujește cu drag și neîntrerupt de 23 de ani ca pastor. Îl Iubește pe Domnul, Cuvântul Lui și încearcă să iubească și oamenii. Slujirea lui se concentrează asupra lucrării pastorale, iar predicarea este una din bucuriile constante (când îi iese bine). Pasiunea sa este să câștige tinerii pentru Dumnezeu. În ciuda vârstei, încă merge la întâlniri de tineret, trăind astfel a doua tinerețe. Ca biserică au parte acum de o remodelare a slujirii, dar și de o lucrare vibrantă cu tinerii.

VICTORII ÎNLĂCRIMATE SAU CUM SĂ NU-ȚI SACRIFICI FAMILIA PE ALTARUL SUCCESULUI PUBLIC

Viața de slujire prespune timp, dedicare și sacrificiu, dar cea mai mare tragedie este să ai succes în viața publică și eșec în viața intimă și familială. Seminarul îți propune să observi principii sănătoase, ca slujirea eclesială să nu se realizeze în detrimentul familiei, ci împreună cu ea, meditând la întrebări de genul: Cum să găsești un echilibru sănătos între viața de familie și slujire? Cum recunoști semnalele unei posibile crize în viața de familie? Cum să eviți tragedia „pierderii” propriei familii în contextul slujirii eclesiale?

VINERI: 16:00 – 17:30 – Etajul 3
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Etajul 3
Radu Câmpean
Este căsătorit cu Ema și au împreună doi copii. Slujește de peste 20 de ani ca pastor în Biserica Betania din Sibiu. Este doctor în teologie, profesor la Liceul Teologic Betania și cadru universitar al Institutului Teologic Baptist București. Pasiunea pentru slujirea lui Dumnezeu este canalizată în slujirea tinerilor și familiilor.

Modelul uceniciei lui Isus și cum poate fi aplicat astăzi

Ucenicia după modelul Domnului Isus este un proces care se poate replica, având un impact din generație în generație. Vă invit să descoperim cum să facem ucenici care se multiplică și, prin harul lui Dumnezeu, să facem o diferență pentru eternitate.

VINERI: 16:00 – 17:30 – etajul 3
SÂMBăTă: 09:00 – 10:30 – Etajul 3
Sabin Boruga
momentum-biserica de la declin la crestere

Un eveniment organizat de BBSO împreună cu departamentul de misiune al Uniunii Baptiste, Biserica Speranța Arad, Biserica VIA - Cluj-Napoca, pentru echiparea și încurajarea pastorilor, a liderilor și a voluntarilor implicați în diferite activități de slujire ale bisericii.